top of page
Anker 1

Online Cursus
'Van Zelfkritiek
naar Zelfvertrouwen'

In 7 lessen liefdevoller naar jezelf kijken

Ben ik wel goed genoeg, doe ik er toe? Deze vraag is voor iedereen herkenbaar. Maar misschien gaat jouw onzekerheid een stapje verder en voel je je niet gewaardeerd en twijfel je over alles. Misschien denk je vaak:  ‘Anderen zijn veel mooier / slimmer / succesvoller dan ik!’ Met een negatief zelfbeeld kun je prima functioneren. Dat zie ik ook bij mijn cliënten; vaak ogenschijnlijk sterke vrouwen met een goede baan of bedrijf, een gezin en leuke vrienden. En toch voelden zij zich in sommige situaties weer dat kleine meisje dat niet gezien werd. Het gevoel dat ze niet goed genoeg was, er niet bij hoorde, zorgde ervoor dat ze vaak niet op zichzelf durfde te vertrouwen. Zij hebben geleerd dat het niet zo hoeft te blijven.Houd jezelf niet klein. Er zit veel meer in je dan je nu laat zien!

 

Artboard 1.png

In deze online cursus - vol oefeningen – leer je in 7 lessen:

 


1.    Omgaan met het negatieve stemmetje in je hoofd 

“Zie je wel.”, “Dat kan jij toch helemaal niet!”, “Dacht je nu echt dat je erbij hoorde?”. Herken je die stem in jou die zegt dat het nooit goed genoeg is? Deze stem is ooit ontstaan om je te behoeden voor verdriet en teleurstelling maar is daarin zo ver doorgeschoten dat hij al lang niet meer behulpzaam maar juist belemmerend is. In deze les leren we om niet langer naar deze negatieve stem te luisteren maar je blik te verleggen naar jouw positieve kanten. 

 

2.  Complimenten ontvangen èn geloven 

“Wat zie je er mooi uit!”, “Wat heb je dat goed gedaan.” Voel jij je ook ongemakkelijk als je een complimentje krijgt en wuif je het compliment het liefst direct weg? Jammer want door een compliment kom je meer over jouw positieve kanten te weten. Complimenten echt ontvangen is gelukkig een kunst die te leren is. In deze les zetten we de eerste stappen.

 

3.    Waarom je zo graag pleast en hoe je beter je grenzen aangeeft

Je continu aanpassen aan alles en iedereen en niet zeggen wat je denkt, hoe vermoeiend is dat? En wat levert het je op? Hoe groter onze behoefte om aardig gevonden te worden en erbij te horen, hoe meer we geneigd zijn om onze wensen en verlangens opzij te zetten en over onze eigen grenzen te gaan. In deze les leer je te gaan staan voor wat voor jou belangrijk is. Dit geeft uiteindelijk meer zelfvertrouwen.

 

4.    Liefdevoller naar je lichaam kijken

Volgens de body positivity beweging moét je van jezelf houden, ook al voldoe je niet aan het ‘perfecte plaatje’. Dat is lief bedacht maar dat blijkt voor de meeste mensen helemaal niet zo makkelijk. Het is nogal een grote stap; van ontevredenheid naar liefde. In deze les leren we op een andere manier naar schoonheid kijken, bij onszelf en bij anderen. En we staan stil bij wat ons lichaam allemaal voor ons doet, elke dag opnieuw. Je lijf is er ook om te dansen en lief te hebben.

 

5.    Hoe je jezelf kunt vergelijken zonder daar onzeker van te worden

Door al die jaloersmakende plaatjes en stories op Facebook en Instagram is het niet gek dat je soms het gevoel hebt dat iedereen om je heen het beter voor elkaar heeft en meer zelfvertrouwen heeft dan jij? In deze les leer je op een eerlijkere manier te vergelijken. Met jouw unieke mix van talenten en interesses heb jij je eigen pad te gaan. Er is niemand zoals jij en dat is juist je kracht. 

 

6.     Jezelf te behandelen als je beste vriend(in)

“Zie je wel, je bent niet goed genoeg.” Dat is niet wat je zult zeggen als je beste vriendin je in tranen belt omdat ze ontslagen is. Je vertelt haar waarschijnlijk hoe rot je het voor haar vindt en dat zij met al haar talenten natuurlijk zo weer een nieuwe baan heeft. Maar reageer jij op dezelfde liefdevolle manier op jezelf als het even tegenzit? Of sla jij jezelf om de oren als er maar iets fout gaat? In deze les oefenen we met meer compassie naar jezelf te kijken en om er voor jezelf te zijn als je je rot voelt.

 

7.    Hoe je meer van jezelf kunt laten zien

Als het goed is heb je bij de eerste zes lessen al veel geleerd over jezelf en durf je al iets meer op jezelf te vertrouwen. In deze laatste les staan we stil bij wat jouw wensen en verlangens zijn en gaan we kijken welke stappen je nog meer kunt zetten op weg naar een leven dat beter bij je past en waarin je gezien wordt en het gevoel hebt dat je er mag zijn.

 

Misschien heb jij ook een hele stapel zelfhulpboeken over zelfvertrouwen naast je bed liggen? Maar lezen alleen helpt je niet echt verder, er zelf mee aan de slag gaan wel. Door met aandacht de stappen te doorlopen van deze online cursus en de oefeningen te doen, leer je op een liefdevollere manier naar jezelf te kijken. Je zult al gauw ervaren dat je met meer zelfvertrouwen in het leven staat.

 

Herken jij jezelf in dit verhaal en voel je dat het tijd is om hiermee aan de slag te gaan? De cursus bestaat uit 7 videolessen en een daarbij behorend oefeningenboek. Begin vandaag nog en zet de eerste stappen naar een leven met meer zelfvertrouwen.

bottom of page