top of page
Anker 1

Online Cursus
'Van Zelfkritiek
naar Zelfvertrouwen'

In 7 lessen liefdevoller naar jezelf kijken

Course From Self-criticism to Self-confidence

You feel unappreciated and you doubt everything. 'Am I good enough?' ‘I'm sure I can’t.’ Do you often think: 'Others are much more beautiful/smarter/more successful than me!' It doesn't have to stay that way. Don't keep yourself small. There is much more in you than you show now!

 

Do you also have a whole stack of self-help books about self-confidence next to your bed? Glad you now have more insight. Reading alone won't help you one step further, but doing it yourself will.

 

In this online course - full of exercises - you learn in seven lessons:

  • How to deal with the critical voice in your head,

  • How to receive compliments and to believe,

  • Why you like to please and how to better indicate your limits,

  • How to look more lovingly at your body,

  • How to compare yourself without feeling insecure,

  • How to treat yourself like your best friend,

  • How to show more of yourself, and

  • How to take steps towards a life that suits you better.

 

By carefully going through the steps of this online course, you will learn to look at yourself in a more loving way, which will make you feel more confident in life.

 

The course consists of seven videos and an accompanying exercise book. 

Artboard 1.png

In deze online cursus - vol oefeningen – leer je in 7 lessen:

 


1.    Omgaan met het negatieve stemmetje in je hoofd 

“Zie je wel.”, “Dat kan jij toch helemaal niet!”, “Dacht je nu echt dat je erbij hoorde?”. Herken je die stem in jou die zegt dat het nooit goed genoeg is? Deze stem is ooit ontstaan om je te behoeden voor verdriet en teleurstelling maar is daarin zo ver doorgeschoten dat hij al lang niet meer behulpzaam maar juist belemmerend is. In deze les leren we om niet langer naar deze negatieve stem te luisteren maar je blik te verleggen naar jouw positieve kanten. 

 

2.  Complimenten ontvangen èn geloven 

“Wat zie je er mooi uit!”, “Wat heb je dat goed gedaan.” Voel jij je ook ongemakkelijk als je een complimentje krijgt en wuif je het compliment het liefst direct weg? Jammer want door een compliment kom je meer over jouw positieve kanten te weten. Complimenten echt ontvangen is gelukkig een kunst die te leren is. In deze les zetten we de eerste stappen.

 

3.    Waarom je zo graag pleast en hoe je beter je grenzen aangeeft

Je continu aanpassen aan alles en iedereen en niet zeggen wat je denkt, hoe vermoeiend is dat? En wat levert het je op? Hoe groter onze behoefte om aardig gevonden te worden en erbij te horen, hoe meer we geneigd zijn om onze wensen en verlangens opzij te zetten en over onze eigen grenzen te gaan. In deze les leer je te gaan staan voor wat voor jou belangrijk is. Dit geeft uiteindelijk meer zelfvertrouwen.

 

4.    Liefdevoller naar je lichaam kijken

Volgens de body positivity beweging moét je van jezelf houden, ook al voldoe je niet aan het ‘perfecte plaatje’. Dat is lief bedacht maar dat blijkt voor de meeste mensen helemaal niet zo makkelijk. Het is nogal een grote stap; van ontevredenheid naar liefde. In deze les leren we op een andere manier naar schoonheid kijken, bij onszelf en bij anderen. En we staan stil bij wat ons lichaam allemaal voor ons doet, elke dag opnieuw. Je lijf is er ook om te dansen en lief te hebben.

 

5.    Hoe je jezelf kunt vergelijken zonder daar onzeker van te worden

Door al die jaloersmakende plaatjes en stories op Facebook en Instagram is het niet gek dat je soms het gevoel hebt dat iedereen om je heen het beter voor elkaar heeft en meer zelfvertrouwen heeft dan jij? In deze les leer je op een eerlijkere manier te vergelijken. Met jouw unieke mix van talenten en interesses heb jij je eigen pad te gaan. Er is niemand zoals jij en dat is juist je kracht. 

 

6.     Jezelf te behandelen als je beste vriend(in)

“Zie je wel, je bent niet goed genoeg.” Dat is niet wat je zult zeggen als je beste vriendin je in tranen belt omdat ze ontslagen is. Je vertelt haar waarschijnlijk hoe rot je het voor haar vindt en dat zij met al haar talenten natuurlijk zo weer een nieuwe baan heeft. Maar reageer jij op dezelfde liefdevolle manier op jezelf als het even tegenzit? Of sla jij jezelf om de oren als er maar iets fout gaat? In deze les oefenen we met meer compassie naar jezelf te kijken en om er voor jezelf te zijn als je je rot voelt.

 

7.    Hoe je meer van jezelf kunt laten zien

Als het goed is heb je bij de eerste zes lessen al veel geleerd over jezelf en durf je al iets meer op jezelf te vertrouwen. In deze laatste les staan we stil bij wat jouw wensen en verlangens zijn en gaan we kijken welke stappen je nog meer kunt zetten op weg naar een leven dat beter bij je past en waarin je gezien wordt en het gevoel hebt dat je er mag zijn.

 

Misschien heb jij ook een hele stapel zelfhulpboeken over zelfvertrouwen naast je bed liggen? Maar lezen alleen helpt je niet echt verder, er zelf mee aan de slag gaan wel. Door met aandacht de stappen te doorlopen van deze online cursus en de oefeningen te doen, leer je op een liefdevollere manier naar jezelf te kijken. Je zult al gauw ervaren dat je met meer zelfvertrouwen in het leven staat.

 

Herken jij jezelf in dit verhaal en voel je dat het tijd is om hiermee aan de slag te gaan? De cursus bestaat uit 7 videolessen en een daarbij behorend oefeningenboek. Begin vandaag nog en zet de eerste stappen naar een leven met meer zelfvertrouwen.

Bonus voor trouwe lezers:

Omdat ik jou – als trouwe lezer graag nog een stapje verder help naar een leven zonder onzekerheid heb ik een bonus voor je. Speciaal voor jou is de prijs van de cursus nu tijdelijk slechts €27,-.

 

bottom of page